Бурята във вторник спря ток и затвори за три дни тунел в Ловеч. Днес – код жълт

burq 7

Бурята във вторник вечер остави 16 населени места в Ловешко без ток и затвори за три дни тунела до общината и ул. „Осъмска“. Поройният дъжд и гръмотевичната буря създадоха затруднения в движението в Ловеч, но няма пострадали хора и значими материални щети. За днес, четвъртък, отново е обявен код жълт заради силния вятър, но дъжд не се очаква.

Най-засегната сред бурята беше община Ловеч, където заради аварийно изключване на напрежението без токостана част от града, както и 9 околни села.

Част от Троян също беше без ток във вторник вечерта. В община Летница без електрозахранване бяха общинският център, селата Горско Сливово, Крушуна и Кърпачево. Без ток бяха и луковитските села Дерманци и Торос. От поройния дъжд бе наводнен подлез в центъра на Ловеч. Много клони бяха паднаха върху пътното платно при разразилата се буря.

Ден след лятната буря от общината в Ловеч съобщиха, че от 25 до 27 юни затварят тунела зад сградата на общината, като се спира движението по ул. „Осъмска“ в участъка от Транспортния мост във Вароша до Железния мост. Там за кой ли път през последните години ще се прави ремонт. Забраната не се отнася за живеещите в района.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.