Странни версии за смъртта на Августин от Троянския манастир

августин

Архимандрит Августин от Троянския манастир, който почина преди няколко дни, може и да е бил отровен, разпространи novinite.bg. Не се посочват обаче никакви мотиви и сериозни доводи.

 

Според очевидци и хора от манастира, малко преди да излезе в злополучния ден, архимандрит Августин, който стана популярен като “баба Гуси”, е бил посетен в манастира от неизвестна жена, която го е черпила с кафе. Малко след това, той е излязъл и му е прилошало на спирката пред манастира. По-късно той почина в болницата в Троян. След смъртта му покойникът е бил сниман. Снимката неволно е попаднала пред очите на лекарка, която е заявила, че човек, който е починал от сърдечни проблеми, както се твърди за въпросния архимандрит, не изглежда по този начин. Тя е изразила съмнение, че е възможно въпросният монах да е бил отровен, съдейки по външни, косвени белези. Каква е истината, може би предстои да разберем, но архимандрит Августин вече е погребан и едва ли ще има възможност да се извърши ексхумация, за да се изследва тялото му за евентуално съдържание на някаква отрова, която да е погълнал.

Това, което сайтът не допуска, че архимандритът може да бъде отровен и друго – например от журналистическа недоброжелателност. Сексуалната ориентация на един човек, пък бил и духовник, не може да повод за толкова жлъч и публични подигравки, колкото се изляха и приживе върху въпросния човек.

Припомняме, че след подобна журналистическа атака преди няколко години почина и телевизионерът Васа Ганчева.

 

 

Един коментар към “Странни версии за смъртта на Августин от Троянския манастир

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.