Прогноза за времето през май 2014 г.

И каква е разликата между април и май – и двата месеца започнаха с дъждовни дни и сравнително студено време. А обещаха много слънце през първите десет дни на месец май.

 

kal 2

Чак след Гергьовден температурите ще започнат да се повишават чувствително, прогнозират синоптиците от БАН. Като цяло последният месец от пролетта ще бъде дъждовен. Най-ниските температури ще са между 3 и 8 градуса, а най-високите – между 28 и 33. След слънчевото и топло време в начало на месеца градусите ще започнат да се понижават. Очакват се валежи и по-хладно време. Най-голяма вероятност за дъжд има около 15-18 май. През последното десетдневие на месеца времето ще остане топло, с нормални за сезона температури, казват синоптиците. Преваляванията ще са краткотрайни. Времето ще става все по-подходящо за море. Очаква се в края на месеца температурата на морската вода да достига 17-18 градуса.

Средната месечна температура на въздуха за май е между 16 и 18 градуса, по Черноморието и във високите полета – между 14 и 16, а в планините от 2 до 4.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.