Николай Нанков:Областна администрация защитава интересите на ДПС

OLYMPUS DIGITAL CAMERAОсновният политически курс, който се води от Областна администрация Ловеч, защитава интересите на ДПС. Така коментира на брифинг народният представител Николай Нанков, който е и областен лидер на ГЕРБ, реакцията на областния управител Милко Недялков в неговия вестник по повод изказване, че е издигнат на поста не от неговата партия БСП, а от ДПС.

„Подчертах, че това е широко коментирана тема в политическото пространство. Потвърждение за това е и начинът, по който е назначен главният секретар на ОА – от квотата на ДПС. Вие имате механизмите да извършите журналистическа проверка на този казус”, апелира Нанков, като подчерта, че дори няма да се спира на професионалните качества на бившия главен секретар и на настоящия.

„Човекът на ДПС е назначен без конкурс на непълен работен ден – 7-часов. Законът за държавния служител позволява нещо подобно. Той обаче третира случаите с назначаване на държавен служител на длъжността експерт, директор на дирекция, началник на отдел, главен секретар, но на действащ в момента държавен служител. Господинът по време на назначаването си не е бил държавен служител. Повече от година преди това той е бил освободен от работа в община Луковит”, обясни Нанков и призова медиите да реагират.

Като втори аргумент той изтъкна и къде в област Ловеч бяха насочени парите по инвестиционната програма на правителството „Устойчиво развитие на региони в растеж” – Малиново, Гозница в община Ловеч, но особено Глогово, Градежница, Галата, които получиха пари за спортни площадки с „много интересни стойности на проектите.Да, всички населени места имат нужда и заслужават, но концентрацията на финансиране в места с твърд електорат на ДПС е най-малкото очевадна – явно децата на Луковит и Априлци не заслужават според управляващите”. „Случайни работи няма. Вижте какви назначения се извършват в структури, не пряко подчинени на Областна администрация, но все пак държавни структури на територията на областта”, обърна внимание още Нанков и напомни, че преди да поеме към София бе областен управител и е наясно каква координираща роля има при определянето на политики в другите структури.

„Виждате колко кадри от ДПС заемат ръководни и не само ръководни постове в града на Левски. Държа да отбележа, че и двамата членове на ГЕРБ, които работят в ОА, са от най-добрите експерти в своите области и те не са назначени по времето на това управление, така че внушенията на областния управител Милко Недялков са манипулативни”, коментира още Николай Нанков.

По думите му подобни тенденции се наблюдават и в община Ловеч. „Преди година и половина бе променена структурата на общинската администрация. Тогава бяхме уверявани, че новата е най-добрата. Днес се оказва, че не била най-добрата, защото се предлага нова. В предишната бяхме уверявани, че тъй като имаме много социални услуги и сме най-социалната община, с най-много социални проекти, трябва да имаме дирекция, днес разбираме, че дирекцията отново се преобразува и става отдел. 4 човека от тая дирекция отиват в други дирекции – всичките в ресорите на коалиционния партньор от ДПС. Днес по-малко социални ли сме”, коментира Нанков приетата преди дни нова общинска структура на община Ловеч.

Обяснението е, че видите ли това сочи анализ по реализиран проект от община Ловеч по ОПАК за оптимизиране на структурата и повишаване на ефективността на администрацията в община Ловеч”. „Не познавам анализа, той не е публикуван, крие се и не мога да го коментирам. Но ако е вярно, че с 84 бройки се увеличават тези, финансирани с местни приходи и то преди избори възникват въпроси – кои са обстоятелствата, които налагат това – увеличило се е населението на общината ли, увеличили са се инвеститорите ли, наблюдаваме цялостно развитие на икономиката като темпове ли”, каза още областният на ГЕРБ и допълни, че е добре „да не се правят тези постъпателни движения към коалиционния партньор ДПС – ловчалии не го заслужават”.

„За мен това е организационна некомпетентност – промяна на структурата в средата на мандат не е най-добрият подход, особено в навечерието на избори. Силната намеса на ДПС в ръководството на общината е факт”, заключи Николай Нанков.

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.