Убиецът от Лясковец преместен в Ловеч?

petkoУбиецът от Лясковец Петко Петков (53) най-вероятно е преместен днес в Ловеч. Това става ясно от репортаж на БТВ, в който се вижда, че от Велико Търново раненият е откаран с ловешка линейка. Така че най-близкото и логично място е затворническата болница в Ловеч.

По-рано медици от Велико Търново подготвиха  за транспортиране в затворническата болница  53-годишния Петко Петков от Лясковец. Той на 14 март застреля командоса Емил Шарков и рани трима негови колеги. В черния петък снайперисти неутрализираха стрелеца с 3 куршума в корема. Той бе опериран и настанен в реанимацията на болницата във Велико Търново. Лекарите отстраниха единия бъбрек и част от червата му.

„Жизнените процеси на пациента вече не се поддържат от апаратура и той може да бъде транспортиран в друго лечебно заведение“, обясниха великотърновски медици. Лекарите уточниха, че Окръжната прокуратура решава точно кога Петков ще бъде прехвърлен в затворническата болница.  Междувременно на него и на 76-годишната му майка Стефанка са взети кръвни проби за ДНК експертизи и натривки от ръцете.

Анализите трябва да докажат дали и двамата са стреляли по баретите, които атакуваха дома им. Спецотрядът беше задействан след серия от жалби, че мъжът е опасен, въоръжен и сипе закани срещу възрастни и ученици.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.