През април ще бъдат дадени парите за ремонта в ловешката болницата

троян министърПрез април  ще бъдат приведени необходимите 90 хиляди лева за завършване на ремонта на детското отделение в ловешката болницата. Вече напълно са ремонтирани шест детски отделения в страната с държавни пари, съобщи в четвъртък министърът на здравеопазването Таня Андреева, която посети Троян и Чифлик.

Министър Андреева коментира и методиката за разпределяне на бюджетите за дейност на лечебните заведения, предложена от управителя на НЗОК д-р Румяна Тодорова, за която Надзорният съвет не е могъл да стигне до решение. „Винаги съм застъпвала тезата, че финансовият ресурс на касата в по-голяма част трябва да отиде за финансиране на дейности в лечебните заведения и да се работи върху по-гъвкави механизми, така че да се намали разходването на публичния ресурс за медикаменти и медицински изделия, заяви министърът. Тя допълни, че е готова да изложи тезата си и на извънредно заседание на Надзорния съвет на НЗОК.

Андреева каза още, че до края на годината ще бъдат изградени три национални болнични комплекси за спешна помощ, първият ще е в Бургас.

Тя даде добра оценка на троянската многопрофилна болница, както и на белодробната. По-късно министърът на здравеопазването бе в троянското село Чифлик, където присъства на Национално съвещание на Министерството на здравеопазването заедно с директорите на Регионалните здравни инспекции в страната и на Националните центрове по проблемите на общественото здраве. В Троян министърът се среща с областния управител на Ловеч Милко Недялков, кметовете на Ловеч, на Троян, на Тетевен и на Луковит, както и с директори на болниците в областта.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.