Задържаха комарджия, заподозрян за смъртта на старица в Гложене

Криминалисти от Тетевен  задържаха в петък заподозрян за убийството на жена от село Гложене, съобщи полицията. Задържаният е 37-годишният Владимир Д., стана ясно по-късно. Жертвата е 84-годишната Пенка Георгиева от същото село.

На 7 март следобед  полицаи извършили оглед в дома на съседа на Пенка, където открили нейния труп. При извършения оглед на тялото са установени  кръвонасядания по шията и следи от влачене.

Старицата бе в неизвестност от 1 март, а на 4 март тя бе обявена от роднините си за общодържавно издирване.

Съдебно-медицинска експертиза установи, че старицата е удушена. По тялото й откри следи от влачене и множество кръвонасядания в резултат на жесток побой.

Според съселяни на жертвата, Пенка Георгиева приживе обитавала къщата на втория си съпруг. Имала син, преди години дъщеря й починала. Пенка спряла да излиза от дома си, след като наскоро претърпяла операция на лицето си.

Пенка се разбирала със съседа си Владимир, който се славел в селото като заклет комарджия. Известен бил като „черната овца“ на семейството си, защото се увличал по хазарт и футболни залагания. Заради тях натрупал огромни задължения. Майка му Кинка, бивша началничка на местната поща, и баща му Драган, преди години се обесили в къщата си в село Черни Вит. Родителите не издържали психически на срама, след като станало ясно, че от касата на гложенската поща липсва голяма сума пари, присвоена от сина им.

Когато в петък полицаите извели с белезници на ръцете Владимир на улицата, съселяните му започнали да му подвикват „Убиец!“, а някои дори посегнали да го замерят с камъни, но униформените ги спрели.

Заподозреният за убийство е задържан с прокурорско разпореждане  за срок от 72 часа в РУП-Тетевен и по случая е образувано досъдебно производство.

В Гложене от години стават убийства. Според местните хора това е заради златен кръст, който бил откраднат от Гложенския манастир преди десетилетия. „Докато този кръст не бъде върнат, този грях ще бъде плащан все с кръв“, заявява местен жител.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.