Съюзът на малките и фамилни производители с отворено писмо до министър Драгомир Стойнев

Съюзът на малките и фамилни производители /СМФП/ входира на 26 февруари 2014 г.  отворено писмо до  Драгомир Стойнев, министър на икономиката, енергетиката и туризма. В него открито се заявява позиция относно поредната употреба на заетите в малкия и фамилен бизнес от НСТС и синдикатите, както и подкрепата към всички от държавната администрация, готови да работят в посока, реанимиране на малките и фамилни производства.

ОТВОРЕНО ПИСМО

от

Съюз на малките и фамилни производители в България

Уважаеми г-н Министър, през последните дни ставаме свидетели, как за пореден път  се провеждат срещи между, участниците в НСТС и лидери на синдикатите в България, които упражняват невежеството си, с което показват и незаинтересоваността, на гърба на малките и фамилни производители.

Ние, членовете на Съюза на малките и фамилни производители в България, като участници в икономиката на държавата и най-вече като потърпевши, от рестирктивните, и утежняващи дейността административни окови, в настоящето отворено писмо до Вас, казваме:

ОСВОБОДЕТЕ МАЛКИЯ И ФАМИЛЕН БИЗНЕС ОТ ТЕЖЕСТИТЕ НА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ ЗАКОНИ, РАЗПОРЕДБИ И НАРЕДБИ. СЪЗДАЙТЕ РАБОТЕЩА АДМИНИСТРАЦИЯ В УСЛУГА НА МАЛКИТЕ И ФАМИЛНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ, СЪЩИТЕ ТЕЗИ КОИТО БИ ТРЯБВАЛО ДА СЪСТАВЛЯВАТ 70 % ОТ ИКОНОМИКАТА В ДЪРЖАВАТА, ЗА ДА ИМА ЗА ДАНЪЦИ, ОСИГУРОВКИ, ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ.

 При настоящия регулаторен режим , чиновникът се поощрява да възпрепятства процеса при стартиране и развитие на  малкия и фамилен бизнес. Това трябва да се измени , че всяка бизнес инициатива за производство експедитивно да се подпомага от цялата администрация.

 Вие сте първият министър в след военната ни история, който открито застава твърдо в подкрепа на дребния бизнес, обявявайки се против произвола на чиновниците, като открито ги заплаши с уволнение, ако за 24 часа не решават инвеститорските проблеми.
Надяваме се да удържите вашите позиции срещу атаките на профсъзните функционери ,както и да се възползвате от подкрепата на тази част от парламента, която е на ясно че малкият бизнес е гръбнак на икониката .    Изразяваме нашата готовност, да бъдем партньори в решаването на
проблемите на малките и фамилни производители и като такива Ви предлагаме, спешно и съвместно да  създадем експертен екип в който да участват, експерти и собственици на малки и фамилни фирми за производство и представители на министерството и граждани, за да се изготви специален Правилник, с който да се регулира и стимулира стартирането на малкия и фамилен бизнес. Този правилник би намалил дистанцията между средните и фамилни-производители, която в момента е непреодолима.
Настояваме, за среща в най-кратък срок, с която да построим мост на ефективността между държавните институции и фамилните производители.

26.02.2014                                                             С Уважение: Георги Тодоров

гр. София                                                              /Председател на СМФП/

За контакт:

Жени Радославова

тел: 0882 333 296

mail: pr.smfp@gmail.com

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.