Гръцка банка придоби два от най-хубавите хотела в балканското село Чифлик

4iflik hotelСреща, на която да се обсъдят проблемите и перспективите пред туристическия бранш в Чифлик, Троянско, ще има в най-скоро време. За това се договориха в четвъртък кметът на Троян Донка Михайлова и  Атанасиос  Куцопулос, главен изпълнителен директор на банка Пиреос. Домакин на срещата бе  Асимоглу Кириазис, главен мениджър на „Чифлика Палас Ризорт“, тъй като отскоро гръцката банка е придобила собствеността над два хотела в Чифлик.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAИдеята на новите собственици е на направят тази дестинация разпознаваема в национален и международен план, като специфично място с неповторима природа, геотермални води, богата история и много възможности за туризъм и спорт. Тук обаче има още много да се прави, сподели Асимоглу Кириазис пред журналисти. Той разказа как се стигнало до това положение:

„Две години хотелът се управляваше от синдик. Според изискванията направихме някакви стъпки да го продадем, но не успяхме, така че сега ние го управляваме. Купихме го и преди две-три седмици сменихме името, имаме нова интернет страница и искаме да освежим хотела.  Тъй като банката не е хотелиер, ще търсим потенциални инвеститори в хотелския бизнес.“

Самият  Асимоглу Кириазис идва в Чифлик от хотелския бизнес, като 35 години работи в хотелиерството. Работил е в София, в Сърбия  и в Гърция. Посрещал е президенти, премиери, политици.

Сега двата бивши хотели „Веника“(малкият и големият) са с ново име, което изтъква селото. Това е четиризвездент комплекс,  само на 15 км от Троян. Комплексът има външен и вътрешен басейн с минерална вода и отпускащи СПА процедури. (НГ)

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.