Тука има или няма път за Баховица? А ремонт?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Има или няма път, гневно питат живеещите в близките до Ловеч села Баховица и Лисец в многобройни сигнали до редакцията. В петък следобед наша проверка установи, че пътят, обикновено затворен с камари пръст, беше отворен. Макар и трудно, по него можеше да се премине. Но с голям риск.

Повече от година пътуващите са принудени да обикалят през съседни села или по отбивката за автомобилния завод от пътя за Плевен. Така те харчат повече бензин, трошат коли и нерви.

А само преди десетина дни прекият път беше пак затворен. Самото преминаване по него е опасно – има дълбоки ровове, правят се слаломи между табели и огради, липсва асфалтова покривка.  Минаващите всеки ден там хора твърдят, че работниците по проекта са избягали, защото не им се плаща.

Кметът Минчо Казанджиев призна миналия понеделник, че има проблеми. „Фирмите временно спряха поради новогодишните празници и поради други причини. Там трябва да направим нещо, което го няма в проекта, което също затруднява. Ще го заложим в бюджета за 2014 година. За няколко имота няма предвидени сградни отклонения и канализация, което според мен е нещо ненормално. При приемането на проекта явно не е обърнато внимание и от експертния съвет. Сега правим канализацията и не е редно да я направим, а после да копаем пак.“ Казанджиев уверява, че ще има среща с фирмите – изпълнителки, но не се ангажира със срок за пускането на пътя. Но най-недоволни са фирмите по пътя – там например има еветина и модерна автомивка, до която можеш да отидеш само за да си окаляш колата на връщане.

До момента обаче никой не се ангажира да обещае кога хората ще могат да пътуват до Лисец и Баховица по нормалния път. Впечатлението е, че по проекта се работи хаотично и без график. А общата стойност на проекта е 8 292 624 лв. и трябва да завърши до 29 март 2014 г. (НГ)

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.