Измамиха жена от Румянцево по телефона за 4050 лв.

Жена на 85 години жена от село Румянцево, община Луковит, стана поредната жертва на телефонните измамници, съобщи полицията.На 21 януари около 18 часа на домашния телефон на възрастната жена се е обадило непознато лице, което се е представило за служител на МВР- София. Мъжът е съобщил, че нейн роднина е претърпял пътен инцидент в столицата, в резултат на който е починало дете и за да се спаси от затвор са необходими пари. Малко след разговора жената е предала на друг непознат сумата от 4050 лв. Сигналът за измамата е получен в РУП-Луковит  около 19 ч. По случая е образувано досъдебно производство.

От МВР отново напомня, че когато на телефона ви звънят непознати лица, с искане на пари за «разваляне на магия», предоставяне на социални помощи, пари за спешна медицинска операция, внасяне на парична гаранция, печалба от лотария и други подобни, да не се доверявате.

Незабавно ткрябва да се позвъни на телефон 112 (безплатно е). Свържете се със свои  близки, роднини или съседи, за да проверите информацията. Не се съгласявайте да давате пари на ръка и не предоставяйте личните си данни /име, ЕГН, адрес, роднински връзки/.

Мъж е заплашил две баби и взел 102 лв., но полицията бързо го разкрива. На 21 януари в РУП-Тетевен е получен сигнал, че в къща в село Гложене обитавана от две жени, на 84 и 80 години, е проникнал Х.И., 33 годишен, жител на същото село. Той чрез заплахи им е отнел сумата от 102 лв. Мъжът е задържан от полицейските служители, направил е пълни самопризнания, а срещу него е образувано досъдебно производство.

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.