Дилян Енкин: В БСП нечуваемост има в двете посоки – и ръководството не иска да чуе, и членовете не възприемат

енкинВ БСП нечуваемост има в двете посоки – и ръководството не иска да чуе, и членовете не възприемат. Това заяви по БНР Дилян Енкин от Инициативния комитет на АБВ, дългогодишен кмет на Троян ( 1995 -2007).
Реакцията от ръководството на БСП, поведение на ужилен човек, даже с квалификации – предател и т.н., е много силна. Това е реакция на хора, които за сетен път показват, че не търсят диалога, не уважават другото мнение, различното от тяхното мнение. Това ще създаде проблеми в БСП.
Редовият социалист винаги е очаквал нещо по-добро в една предизборна кампания, т.е. да се мобилизират членовете и симпатизантите на партията, да се привлекат много повече симпатизанти да гласуват. Тепърва във времето напред ще става ясно действията на проекта АБВ до какво ще доведат – до разцепване или до увеличаване на симпатизантите и привличане към тази идея. Това, което сега масово тревожи хората, е как така ще се гласува с две листи от хора, членове, симпатизанти на една партия. Това, което преди 3 години и половина тръгнахме да правим – да доказваме, че политиката трябва да се сформира по друг начин, облягайки се на експертното ниво, в тези 3 години показва точно обратната тенденция – към все по-голямо затваряне на БСП в себе си, към липсата на диалог, по порочен начин на формиране на политиката. И сега какво се случва – ние, като партия, тръгнахме в предизборната кампания с определени виждания. Сега като участващи във властта нещата вървят в друга посока. Нечуваемост има в двете посоки – и ръководството не иска да чуе мнението на своите членове, и обратното – това, което се обяснява на членовете, не го възприемат. Отдавна доверието не е добро в самата партия. В тези няколко месеца самите действия на ръководството на БСП не са убедителни – там е големият проблем. Не говоря само за фаталните грешки в кадровата политика. Моето становище е, че в БСП няма кой знае каква кадрова политика и затова се стига до налагане на външни сили, извън БСП, при кадруването. По места това звучи много лошо. Необосновани, нелогични кадрови промени, които до нищо добро няма да доведат.

Според Енкин ще има кметовете на БСП, които ще подкрепят АБВ, и такива, които няма да посмеят. От началото на АБВ имаше натиск върху определени личности, подчерта Дилян Енкин.

Сега при недобрия диалог, който имаме в БСП, се допуска залитане в друга посока – по този начин ние да създаваме условия някой да провежда личните си интереси, имам предвид представители на БСП, не на ДПС. /…/ Аз не мога да кажа как се договарят ръководствата на БСП и ДПС, но по веригата надолу нещата се изкривяват. А това ще доведе до неминуемо напрежение в последствие, което никога специално в нашия район не е имало – на етническа основа, и не трябва да се допуска, коментира още Енкин.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.