Троянският социалист Дилян Енкин се включи в проекта АБВ

енкинВидният троянски социалист и бивш кмет на Троян Дилян Енкин се е включил в проекта АБВ на Георги Първанов, научи НГ. Във вторник Първанов даде пресконференция в столицата, на която е присъствал и троянецът. В групата влизат още евродепутатът от БСП Ивайло Калфин и други социалисти около Първанов. Самият Енкин отказа да коментира положението си в троянската организация. Той е и общински съветник от БСП.
Размразяването на стария проект на бившия президент хвърли в две противоположности социалистите – от „предателство” до „БСП няма да посрада”.
Гражданската инициатива ще регистрира алтернативна листа за изборите за Европейски парламент, обяви във вторник на пресконференция бившият соцлидер. Изборите ще покажат, че АБВ е най-перспективната формация, може би затова е този гняв, тази агресия. Първанов добави още:
„Ние тръгваме оптимистично и уверено в тази компания“. Същевременно социалистите на Сергей Станишев заплашиха „отцепниците”, че ще бъдат изключени от БСП заради нарушен устав.
Припомняме, че преди седмица Татяна Дончева направо напусна БСП и ще води собствена формация.

Инж. Дилян Енкин е кмет на троянския град три пълни мандата – от 1995 до 2007 г. Той е роден 1956 г. в с. Голяма Желязна, община Троян. По образование е строителен инженер, специалност „Промишлено и градско строителство“. От 1985 г. работи в общинска администрация и е преминал през всички стъпала на управлението.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.