Двамина нанасят побой на доктор – общински съветник в Луковит

bolmica lukovit_1Двама са нанесли побой на лекар от болницата в Луковит,  съобщи полицията. На 13 януари в 19,55 ч.  в  РУП-Луковит е получен сигнал от доктор, завеждащ  Хирургично отделение при МБАЛ- Луковит. Според сигнала две лица са му нанесли побой в болничното отделение по време на изпълнение на службата му. Потърпевшият е с  телесни повреди в областа на лицето, изразяващи се в аркада на дясна вежда, оток на ляво око и охлузвания по лицето.

На място е изпратен полицейски  екип. Извършителите на деянието са 17-годишен и А.А., 34 годишен,  и двамата от с.Радомирци. Лицата са задържани за срок от 24 часа в РУП-Луковит и по случая е образувано бързо производство.

Според данни от интернет завеждащият „Хирургично отделение” д-р Данаил Иванов Динков е   общински съветник от ПП „ЕДИННА НАРОДНА
ПАРТИЯ”.  Замесен е в скандали още през 2009 и 2010 г.  Той ”коли” и “беси” в Луковитската болница, твърдят потърпевши, които тогава разказват шокиращи факти.http://frognews.bg/news_25125/Obshtinski_savetnik_v_Lukovit_iska_seks_tormozi_personal_v_bolnitsa/

На 24.11.2009 година  пък в канцеларията на управителя на МБАЛ-Луковит е подена жалба с вх. №514 за системни нападки и обиди на професионална основа, сексуален тормоз и реални заплахи за живота и сигурността на медецинската сестра Даниела Тодорова.

Не ясно доколко сегашният побой има връзка с горните оплаквания. Самият Динков коментира пред друг сайт, че е трябвало да прави операция на дете от ромско семейство, когато бащата го нападнал заради такса за приспиване на придружаващ в болнична стая.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.