Пианистът Димитър Терзиев изнесе успешен концерт в Канада

terzievПианистът  Димитър Терзиев изнесе  успешен солов концерт на 4 януари  в канадския град Камлупс, съобщава сайтът kamloopsnews.ca. Новината бе потвърдена от неговите близки роднини Татяна и Милко Терзиеви, които живеят в Ловеч. Концертът е бил в местната църква и минал много добре, съобщил музикантът по телефона.

Димитър е учил в София в музикалното училище и после в консерваторията, която завършва през 1992 г. През 2002 г. той се премества в канадския град.

Освен че е много талантлив, хубавото  на Димитър Терзиев е, че той живее в Камлупс, изтъква сайтът. Терзиев е член на местната камарата музиканти, има собствено студио. Той преподава пиано в  музикално училище, а понякога акомпатира и на певци.

Наред с тези ангажименти Терзиев намира време за солови рецитали. В програмата са творби на  Бетовен (соната номер 32 в до минор,  оп. 111 и две багатели), Шопен (балади № 2 и № 3), както и две кратки творби от Скрябин. Терзиев представи и най-новия си албум, наречен „Гняв и надежда”. Четвъртото му CD и се характеризира с трансцендентни композиции, всичките записани на пиано Steinway в студио в Сиатъл.

One thought on “Пианистът Димитър Терзиев изнесе успешен концерт в Канада

 1. Много ми беше приятно да видя статията във вашия вестник относно моя неотдавнашен концерт в Канада. Бих искал обаче да направя няколко корекции във връзка с нея и много бих се радвал, ако публикувате това писмо.

  1. Концертът не беше благотвотителен, за сметка на това нямаше фиксирана цена на билетите и всеки можеше да плати колкото желае.

  2. Милко и Татяна Терзиеви не са мои родители, а мои обичани чичо и стринка.

  3. Щастлив да принадлежа към известния ловешки род Терзиеви и да съм внук на известния музикален деец от миналото Димитър Терзиев. Въпреки това, да бъда считам за ловчалия е силно преувеличение тъй като нито съм роден, нито съм живял някога в Ловеч.

  Благодаря още веднъж, че ми отделихте внимание и ще ви държа в течение на други мои изяви. Ако някой желае да научи повече за мене или да чуе някои мои изпълнения, моят уебсайт е http://www.kamloopspiano.weebly.com

  С уважение,

  Димитър Терзиев

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.