Заместник-областният управител на Ловеч Юнал Мъстънов с позиция за създалия се казус със Сметната палата

unal mystynov b kabinetПо повод несъответствието на декларираната собственост от заместник-областния управител на Ловеч Юнал Мъстънов, констатирано при проверката на декларацията, подадена към публичния регистър през 2013 г. по Закона за публичност на имуществото на лицата, заемащи висши държавни и други длъжности, той прави следното изявление:

„От няколко дни в пресата се тиражира проблемът около недекларирането от моя страна на собствеността на моята съпруга. Смятам, че като заместник-областен управител, политик и обществена личност, мой дълг е да изляза с позиция за създалия се казус.

Когато подавах декларацията, юристите, които ме съветваха, ме увериха, че трябва да декларирам само собственото ми движимо и недвижимо имущество. Нямам какво да крия и никога не съм искал да скривам каквото и да било, нито от държавата, нито от гражданите.

Заемайки тази длъжност, аз поемам отговорност към държавната администрация, но отговорността към обществото е най-голямото ми призвание. Този скандал ме прави непочтен, затова се обръщам към българските граждани и към своите избиратели като знак на извинение и уточнение за създалия се казус.

Апелирам към държавните институции да ми бъде наложена най-високата санкция за тази моя грешка. Казвам това, защото съм наясно, че всички сме равни пред закона, но хората, които заемаме високи постове в държавата, сме именно онези, които трябва да понасяме най-висока отговорност и последствия за своите грешки.

Недекларирането на собствеността на съпругата ми е действие по некомпетентност и юридическа немарливост. Чист съм пред съвестта си и достойнството ми като човек, политик и член на Движението за права и свободи.“

 

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.