Радослав и Радослава се родиха на предела между старата и новата година в Ловеч

първо бебеРадослав и Радослава се наричат две от бебетата, които се родиха на предела между старата и новата година в Ловеч. Кметът Минчо Казанджиев посети в първия работен ден на 2014 г. новородените бебета, съобщи общината.  В акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов”  той подари на три млади майки и техните деца малки подаръци.

Комплект спално бельо и цветя първа получи Габи от с. Кирчево, чийто син Радослав е първото бебе, родено в болницата през 2014 г. Юнакът тежи 2,9 кг и е висок 49 см, проплакал е на 1 януари в 5.05 ч. Младата жена увери кмета, че тя и синът й се чувстват добре в отделението, където са получили най-добрите грижи.

бебе галатаСъименник на първото бебе на новата година е последното родено през 2013 г. Малката Радослава идва на белия свят на 30 декември в 16.05 ч., мерките й са 3,1 кг и 50 см. Тя е второ дете в семейството, сподели майка й Детелина от с. Галата.

Пак на 30 декември – в 14.25 ч., се ражда първата рожба на Яница от с. Славяни. Малкият Владимир тежи 3,5 кг и е висок 51 см. Младата майка се зарече пред кмета и екипа на отделението да се върне скоро тук, за да роди момиченце.

Ползотворна година, здраве и късмет пожела Казанджиев на младите майки и техните деца, както и на колектива на АГ-отделението и на цялата болница. Той пое ангажимент заедно с ръководството на болницата да обсъди начините за подобряване на условията за работа. Благодарим за подкрепата на общината, ние вече сме я усещали, каза зам.-директорът на МБАЛ д-р Снежина Митова.

По традиция кметът връчи новогодишни подаръци и на отделението. Тук през 2013 г. са се родили 225 деца, от които две двойки близнаци.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.