Програма за Коледа в Ловеч

елха областенДекември в Ловеч ще протече под знака на Коледно-Новогодишните тържества. Културният афиш на общината за месеца включва редица концерти. Започва се с изявата на естрадната прима Петя Буюклиева на 5 декември, на 16-и за ловчалии ще пее Веселин Маринов.

Наученото ще покажат пред публика възпитаниците на класа по народно пеене на Пенка Славева (7 декември), на Музикалната школа към Ловчанското читалище по случай 60-годишнината й (10 декември) – с участието на бивши и настоящи ученици от школата на Хайгашод Агасян, смесеният хор „Панайот Пипков“ с гости от Орешак и Плевен (11 декември), възпитаниците на класовете по пиано на Теодора Николова (12 декември), на Даниела Павлова (13 декември), на Ангелина Младенова (16 декември) и на М. Георгиева (18 декември),  на класа по флейта на Веселина Георгиева (12 декември). Концертите са на сцената на Ловчанското читалище и са с начален час 18 ч.

Ще видим още концерт на детската вокална група „Пееща дъга“ – на 14 декември от 17 ч. в кафе-панорама „Сити Център“, на Иван Калов и Валерий Хомяков – на 16 декември от 18 ч. в камерната зала на Ловчанското читалище, на Общинския духов оркестър „Ловеч“ – на 17 декември в Ловчанското читалище от 18 ч., на Младежкия духов оркестър с мажоретен състав – на сцената на Драматичния театър на 18 декември.

Три дни ще се провежда детското шоу „Коледна въртележка“ за ученици от ловешките училища – на 10, 11 и 12 декември от 14 до 16 ч. в ресторант „Ловеч“.

На сцената на Драматичния театър гостува Музикално-драматичният театър „Константин Кисимов“ от Велико Търново с оперетата „Графиня Марица“ (5 декември, 18 ч.) и в читалището – Плевенската филхармония с концерта „Цигулката в киното“ (19 декември, 18 ч.). Драматичният театър ще ни предложи още три театрални постановки – „Червената шапчица“ (7 декември, 11 ч.), „Завръщане“ (10 декември, 18 ч.) и „Халифът щърк“ (14 декември, 11 ч.).

На 18 декември в читалището от 18 ч. ще се проведе „Музикален календар 2014“ с участието на Теодора Николова и Юлиана Близнакова. На 19 декември в изложбена зала „Вароша“ от 16 ч. ще бъде открита изложбата-конкурс за коледна картичка и ще бъдат наградени победителите.

Празничните прояви за Коледа завършват на 20 декември с детски коледен концерт на сцената на Ловчанското читалище от 18 ч.

До края на годината всеки може да види в изложбената зала „Вароша“ на Художествена галерия – Ловеч, експонираните в Есенния салон на изкуствата 147 творби на 59 живописци, скулптори, графици и приложници.

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.