БЧК: Раздаването на храни за уязвимите ловчалии започва в петък

Раздаването на хранителни продукти от втория транш на програмата „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на ЕС“ в Ловеч започва от 6 ноември, петък, съобщиха от БЧК.  То ще се осъществи поетапно по график и ще продължи до 15.01.2014 г.

През втория транш за областта в 8 раздавателни пункта в общините, както и в населените места ще бъдат предоставени 180 193,200 кг хранителни продукти  на 8833 уязвими български граждани, включени в програмата. Всеки един от тях ще получи срещу подпис и документ за самоличност общо 20,400 кг от 9 вида хранителни продукта:ориз – 2 кг; захар – 5 кг; олио – 5 л; зрял фасул – 1 кг; леща – 2 кг;пчелен мед – 2,5 кг; конфитюр – 1 кг;вафли – 0,900 кг и картофено пюре – 1 кг.

Списъците на правоимащите лица са изготвени от Агенцията за социално подпомагане. Предоставянето на продуктите ще се извърши от щатни служители и доброволци на Българския Червен кръст.

 

По график храните се раздават така:

В град Ловеч  на  ул.”Отец Паисий’’№9, ОС на БЧК, а за община Ловеч по график във всяко село. Срокът почти навсякъде е от 7 до 30 декември, изключенията са дадени в скоби.

В Априлци  ще раздават помощите на ул.”Васил Левски”№92, ТПК – Балкан, в  Летница  – ул.”Сергей Румянцев”№1, Общинска администрация, в  Луковит  – ул.”Възраждане”№53, Социален патронаж (от 10 до 30 декември), в Тетевен  – на  ул.“Полковник Орлов”№ 3,  Клуб на пенсионера (от 8 до 30 декември), в Троян  -на ул.”Христо Ботев”№113, бл.”Коман”, Център за хора с увреждания, в Угърчин  на площад Свобода №3, поликлиника

(от 11 до 30 декември) и в Ябланица на ул.“Мико Петков”№1-3 от 9 до 30 декември.

 

 

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.