Илия Терзиев стана Мистър Икономика

илияИлия Терзиев, изпълнителен директор на „Литекс Моторс”, получи престижната награда „Мистър Икономика”. Той беше награден със статуетка „Рибарят и златната рибка” по време на церемонията, която се състоя в сряда в Националния исторически музей, съобщиха от ловешката фирма. Илия Терзиев е избран между 33-ма бизнес лидери в различни сфери на икономиката по време на тазгодишния форум „Мистър и Мисис Икономика”. Наградите бяха връчени от вицепрезидента Даниела Бобева и миналогодишния носител на „Мистър Икономика“ – Николай Вълканов. Критериите за оценяване на победителите включват направени инвестиции, осигурени работни места, добър финансов резултат и динамика на резултатите на компанията, положително име в обществото и висока корпоративна социална отговорност. Списание „Икономика” организира най-големия икономически конкурс за България, като първото му издание датира от 1990 г.

Отличието „Мистър Икономика“ е значимо за мениджмънта на „Литекс Моторс“ АД и е признание за развитието на българската автомобилна индустрия. Днес съм безкрайно щастлив и горд от факта, че автовозите на транспортни компании вече започват да тръгват пълни от България и да се връщат празни от Италия, сподели Илия Терзиев на церемонията. „Литекс Моторс” в партньорство с китайската Great Wall Motors се превърна в първата българска компания, която възроди местния пазар на автомобилно производство с отварянето на завода в с. Баховица.

Победителят се определя от 33-членно жури, което е съставено от икономисти, предприемачи и финансисти. Тазгодишният формат на форума включва общо 8 категории, като за пръв път бе връчена награда за Корпоративна социална отговорност. Илия Терзиев работи в Литекс от 1996 г. Той е изпълнителен директор на Литекс Моторс АД от основаването на компанията през 2008г.

 

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.