Водещият ендокринолог д-р Владимир Христов гостува в Ловеч

Община Ловеч и „Унифарм“ АД организират среща на лекари от Ловеч с водещия ендокринолог доц. д-р Владимир Христов директор на Медицински център „ПроВита” – София.
Срещата се проведе на 21 ноември, четвъртък, от 18 ч. в заседателната зала на общината. На нея доц. д-р Владимир Христов под формата на презентация ще изнесе лекция на тема „Първична превенция на диабет тип-2”. Инициативата е във връзка със Социално-здравния проект, по който община Ловеч работи съвместно с „Унифарм” АД от 2007 г.
На следващия ден – петък, 22 ноември, от 8.30 до 13.30 ч. в два кабинета в Медицински център – Ловеч, І ет. в МБАЛ, доц. Владимир Христов ще извърши безплатни прегледи и консултации на болни с ендокринни заболявания и проблеми и скринингово изследване за диабет тип-2 и предиабет чрез безкръвна диагностика с апарат Scout DS-САЩ, при който ще бъдат изследвани пациенти без уточнена диагноза диабет, но от рискови групи. Това са хора с наднормено тегло, ниска физическа активност, фамилна обремененост, хипертония и други сърдечно-съдови заболявания, дислепидемия.
При този метод на изследване може да се установи наличието на диабет тип 2 и предиабет. Не се изисква взимане на кръв, не е необходимо да е на гладно и може да се извършва по всяко време. Продължителността на изследването е 80 секунди и е подходящо и за лица под 18 години.
Всеки, който желае да се изследва, трябва предварително да се запише при общопрактикуващите лекари, работещи по Социално-здравния проект – д-р П. Данова, д-р Т. Нешева, д-р Т. Доневска, д-р Д. Шейретова, д-р Светла Бояджиева, д-р Станислав Петров, д-р Велислав Тодоров, д-р Николай Данчев.

Информация на телефон: 068/688-230

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.