Открит е Есенният салон на изкуствата в Ловеч

esenen salon (2)Областният управител на Ловеч Милко Недялков (на снимката) откри Есенния салон на изкуствата в изложбена зала „Вароша“ в Ловеч. На церемонията, състояла се на 12 ноември, присъстваха зам.-кметовете на Ловеч Младен Младенов и Пламен Петков.

59 творци се експозират 147 творби – живопис, графика, скулптура и приложни изкуства. „Поздравявам моите колеги, те могат да напълнят залата с качествени и интересни творби. Нека всички, от всички гилдии, така да бъдат заедно като нас, ние показахме, че можем да правим големи изложби за достойната ни публика“, каза на откриването директорът на Художествената галерия Спас Дочев.

„Ако жителите на Ловеч, а и на областта, не видят тази изява, ще са загубили много – това е истинско докосване до духа на човека и на природата.“ С тези думи областният управител Милко Недялков приветства творците и гостите на събитието. Той обяви изложбата за енциклопедията на ловешките художници и посочи, че шросъствието в нея на поколения творци, говори за стабилност на гилдията.

Творбата „Селска черква сред…“ на художника Петкан Наков получи годишната награда за изобразително изкуство за 2013 г. на Ротари клуб – Ловеч. Отличието беше връчено от президента на клуба Любомир Банчев.

Есенният салон е отворен до края на годината.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.