Нови свидетели по делото за данъчния от Ловеч

dan_dimitrovНови свидетели ще бъдат разпитани по делото с подкупния данъчен от Ловеч Данаил Димитров (47 г.), стана ясно от последното заседания на ловешкия окръжен съд . Делото трябваше да започне на 1 октомври 2013 г., но бе отложено  поради отсъствието на адвокат на подсъдимия. На 17 октомври ход на делото бе даден, а Димитров се яви с двама адвокати. Досега са разпитани близо 30 свидетели. Защитата на подсъдимия обаче иска още свидетели и документи. Исканията бяха уважени от съда с председател Йовка Казанджиева. В момента Димитров е с мярка за неотклонение парична гаранция.

Данъчният бе закопчан на 13 октомври 2012 г. до автогарата в Ловеч с 3000 лева в колетна пратка,  изпратени от изнудвани собственици на магазин в Ябланица. Тогава икономическа полиция за първи път хвана служител с подкуп в колет, но схемата очевидно вече е работела.  По-рано в Ловеч бе задържан и съден още един данъчен инспектор от местния офис на НАП.

Същевременно в редакцията се получи изповедта на главния свидетел по сегашното дело Христо Василев, който разказва своята интересна и поучителна история.

 

 

Свидетелят: Хем си платихме, хем имаше ревизия, а сега очакваме ревизионен акт

 

За мен историята е твърде проста и ясна. Явява се данъчният  инспектор от НАП-Ловеч Данаил Димитров при моята съпруга, която е президент на ЕТ „Искра Христова“. Съпругата ми Искра Христова има хранителен магазин в Ябланица. И данъчният заявява, че фирмата  има куп нарушения по ДДС, актът ще бъде над 90 000 хил. лв. Според мен в обществото има неимоверен страх  и ужас от данъчните служители. За голямо съжаление и ние се подадохме на тоя страх. По-скоро аз самият съм виновен, че след дълго умуване се подадох на тези внушения и инсинуации.

И така данъчният инспектор предложи на жена ми Искра, че срещу сумата от пет хиляди лева ще спре ревизията. Поведението му бе грубо, арогантно надменно и невъзпитано. Явно е твърде самонадеян човек с особено високо самочувствие.

На първото съдебно заседание бяха разпитани  доста свидетели. Главни свидетели бяхме жена ми Искра Христова и аз – Христо Василев Христов. Заявих, че каквото и решение да вземе съдът, за мен  Данаил Димитров е корумпиран, непочтен и некоректен. Самият аз също имам вина, защото когато Димитров ни   поиска 5000 лв., аз се съгласих. Трябваше още тогава, юли 2012 г., да го предам на полицията. Щяхме да си спестим доста главоболия. А ние постъпихме като чиста проба „българи“. Изпратихме му парите по куриерска служба. Платихме си, за да няма данъчна ревизия. Така хем си платихме, хем имаше ревизия на обекта и сега очакваме резултати и ревизионен акт.

Но само след два месеца този човек пак поиска от жена ми пари – 10 000 лв. Понеже ревизията още не беше приключила… Този път обаче не беше оценил обстановката.

В крайна сметка получихме много тежък удар. Но животът е такъв  – падаш, ставаш и продължаваш напред.

Изводът – всички бизнесмени да знаят, че когато сгрешиш,  обърни се към властите. Сигурен съм, че ще ти помогнат, защото и те са хора. В обществото ни има корупция и мошеничества, аз вярвам, че българският народ ще се отърси от това явление и ще успее.

Христо Василев, Ябланица

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.