Искат уволнението на зам.-министъра на културата Васил Василев

vasil vasilevЕвропейската агенция за защита на изпълнителските, авторските и продуцентските права сезира прокуратурата за отказ на заместник-министъра на културата Васил Василев да изпълни решение на Върховния административен съд. Съдебното решение е влязло в сила, твърди сайтът www.komentator.bg.

Ловчалията Василев зае високия пост след изборите, по време на които предизвика скандал по време на футболен мач и бе арестуван. Тъй като към момента бе кандидат-депутат на КБ, той осъди ловешката полиция за неправомерните действия. Преди да стане зам.-министър, той бе директор на ловешкия театър и червен общински съветник.

Сега от европейската агенция посочват, че зам.-министърът  подкрепя монопола на Музикаутор и Профон, лишаващ  търговците от правото на избор с кого да сключат договор за заплащане на авторски и сродни права за ползване на музикални творби. Обвиняват го в отказ да опровергае клеветническата информация, изнасяна системно в медиите от дирекция „Авторско право и сродни права“ на министерството. От агенцията са поискали от  министъра на културата и уволнението на Василев. Като се има предвид цялостната политика на сегашното управление, искането едва ли ще бъде удовлетворено, считат наблюдатели.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.