Има готовност за зимата в Ловеч

snegopochistvaneИма готовност за зимния сезон във всички общини и ведомства от областта, съобщи пресцентърът на областната управа. Доклад от Областно пътно управление (ОПУ) за готовността беше разгледан на 24 октомври.

Сключен  е 4-годишен договор за поддържане на пътната инфраструктура в областта, която е 735 км. Поддържането е делегирано към районните пътни служби по степени и нива съгласно категорията на пътя, интензивността на движение и значението.

Сдружението „Обединение Ловеч 2010“ – изпълнител на зимното поддържане, разполага със 116 снегопочистващи машини. Инвентарът включва роторни снегорини, автогрейдери, комбинирани машини за снегопочистване, пясъко-разпръсквачи, снегорини с мощност под и над 100 конски сили и товарачни машни. Подсигурени са материали за обезопасяване на пътищата от хлъзгане и заледяване. В наличност са 9500 куб. м (13 300 т) абразивни материали и 3000 т техническа сол. Изготвен е оперативен план за действие при утежнени метеорологични условия.

На срещата присъстваха областният управител Милко Недялков, зам.-областният управител Цецка Димитрова, директорът на ОПУ инж. Георги Грозданов, директорът на ОД на МВР – Ловеч, Георги Иванов и от ведомства, имащи отношение към зимното поддържане.

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.