СДС Ловеч: В Общински съвет кипи ненужен труд и губят наши пари

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНиско ниво на общинския съвет в Ловеч, лоша работа на съветниците, алармираха днес от СДС – Ловеч на специална пресконференция. За две години работа този общински съвет под председателството на Тихол Тихолов достигна дъното, каза д-р Георги Митев, областен председател на СДС и общински съветник.

Основната критика е в следните посоки:

Влошени и неработещи връзки между ОбС и администрация и кмет. Липсва нормална комуникация, на важни въпроси се отговаря формално.

Съставът  на ОбС е с много ниско качество, особено съветниците на БСП. Има текучество, вече петима от тях са „издигнати“ от депутата Димитър Горов на държавни длъжности. В момента се готви още едно напускане и издигане на БСП-съветник в брода на ВиК.

Повечето съветници са със „скрити зависимости“ – вижте къде работят съпругите им, посочи Митев.

„Кипи ненужен труд, преливане от пусто в празно“ – така д-р Митев окачестви работата на съветниците. Пример – програмата за популацията за уличните кучета, от която няма да има ефект. Трябва да се направи като в Румъния със закон, посочи Митев.

Проблемите допълни и вторият съветник отСДС Иво Райнов. Той се спря подробно на премълчавания факт как общината бе глобена с 800 000 лв. от управляващия орган по големия инфраструктурен проект за бул. България и алея Башбунар.  Тези пари вече са удържани от следвашия проект за Турската баня, а сега се източват парите от фонд „Приватизация“, за да се покриват финансовите дупки. Това са пари на данъкоплатците, които ще покрият нечии грешки.

Единственото, което чуваме от кмета е, че държавата работи срещу общината. Но кой точно е виновен за тези глоби, така и не се казва, посочи Райнов.

Глупави и ненужни проекти се изпълняват в Ловеч, като този с „плаващата сцена“, която реката намалко да отвлече, посочи Иво Райнов. 600 000 лв. струва тази „глупост“, от която никой няма нужда.

Съветниците на ГЕРБ в Ловеч не са единен политически субект, изтъкна пък Иван Арабаджиев, общински лидер на СДС.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.