Безплатни юридически консултации ще дават в петък адвокатите на ПДИ в Ловеч

кашъмов  1Безплатни юридически консултации ще дават адвокатите на Програма „Достъп до информация“ в петък в Ловеч, съобщиха от неправителствената организация. Този ден в града се организира информационен ден, посветен на прозрачността на властта. За целта на 18  октомври /петък/ ще се състои семинар от 10 часа и работна среща от 14 часа в хотел „Ловеч“ в „Синята зала“.
По време на семинара експерти ще представят проблеми и практики по прилагането на Закона за достъп до обществена информация, както и развития и тенденции в активната прозрачност на институциите. Поканени са представители на регионалната и местна
администрация, неправителствени организации, журналисти и граждани.
Работната среща е посветена на практически проблеми при търсенето на информация от публични институции. Участниците ще бъдат запознати с тактики при търсене на информация, с практически съвети към заявителите. Юристите от правния екип на ПДИ Александър Кашъмов (на снимката) и Фани Давидова ще предоставят безплатна правна помощ по казуси за достъп до обществена информация.

Изпълнителният директор на ПДИ Гергана Жулева ще открие информационния ден. Срещите се организират в рамките на проект „Програма достъп до информация – Граждански център за подкрепа на прозрачността“ , подкрепен с грант от фондация „Америка за България“.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.