Областният управител Милко Недялков откри традиционните есенни панаири в Тетевен и Луковит

teteven01Областният управител на Ловеч Милко Недялков откри в събота традиционния есенен панаир в Тетевен, съобщи пресцентърът на областната управа. „Панаирът е символ на веселие, на щастие и радост и това е вашият празник, насладете му се! Честит ви панаир!“ С тези думи губернаторът откри официалната част на тридневния празничен маратон. В програмата на първата панаирна вечер взеха участие музикалната формация „Алтън Тетевен“, талантливата млада изпълнителка Виктория Стефанова, а гвоздеят на програмата беше победителката на „Пирин фолк“ – Сандански 2013 Вили Рай. Във втория ден от панаирното тържество гражданите и гости на планинския Тетевен се наслаждават на песните на легендарната българска група БТР.

Областният управител Милко Недялков заедно с кмета на Луковит Иван Грънчаров, откриха традиционния есенен панаир в Луковит. С тържествени речи, пред погледите на стотици луковитчани, събрали се на площада пред общината, се даде началото на един от най-значимите празници за общината. На официалната церемония присъстваха народните представители Димитър Горов, Николай Нанков и Корнелия Маринова, Областният управител на Плевен Илиян Йончев, кметът на община Стражица Детелина Борисова, много жители и гости на града.

Есенният панаир стана трибуна за награждаване на знаменити за града личности. Призът „Почетен гражданин на Община Луковит” получиха д-р Иван Иванов и съдия Цветан Кръстев. Дългогодишният управител на „МБАЛ-Луковит“, д-р Иванов, който е лекар-хирург, със своя професионализъм е допринесъл за развитието на лечебното дело в общината. Юристът и съдия Цветан Кръстев е другият носител на най-престижния общински приз. Председателят на Районния съд в гр. Луковит има значителен принос в правораздаването, реформирането и утвърждаването на съдебната система в Луковитска община.  Титулуваните луковитчани получиха плакет, медал и грамота от градоначалника на Луковит Иван Грънчаров. За Цветан Кръстев отличията прие неговата съпруга Веска Колева.

Празничното настроение в Луковит поддържаха фолклорният ансамбъл  „Пирин“-Благоевград и местните състави Трио „Луковит и фолкорна формация „Дилянка“

 

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.