Ивайло Илиев с купа от 8 кръг на автошампионата в Монтана

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЛовешкият автомобилен състезател Ивайло Илиев спечели купата на 8 кръг от републиканския шампионат, провел се на 28 и 29 септември в Монтана. Оспорваното състезание стана  на трасе рали-крос до самия град.  Включиха се 30 участника от всички клубове, съобщи за НГ победителят  Ивайло Илиев.

Ивайло върти волана на спортната си кола от 2006 г. В Монтана в събота е имало свободна тренировка, генерална тренировка и квалификационен тур, І кръг. В неделя се продължава с два квалификационни тура и финали.

 

 

– Как протече тази гонка?

– Интересно. В събота на свободна тренировка стана ясно,че  имахме проблем с колата. Отстранихме го. В генералната тренировка пък се оказа, че не сме с подходящите гуми. Трасето се оказа много хлъзгаво за чистия слиг и трябват макаданови гуми, които могат да се комбинират за асфалт и черна настилка. Изкарахме и квалификационния тур. Имахме четвърто време. В неделя благодарение на моя много добър приятел от Монтана Сашо Александров, многодишен състезател и шампион на България в Х2, клас до 1600 кубика, оправихме проблема. Помогна с гуми и така имахме два силни квалификационни тура, в които поведохме в класирането, влязохме във финал С директно. Като изкарахме на финала  се оказахме на първа позиция.

– Кой ти беше най-силният противник?

– Двама от Монтана, които през цялата година са ми конкуренция. Дори с единия ни разделят много малко точки.

– С каква машина се състезаваш?

– Карам Лада 21074,  в категория до 1600 кубика,  така наречения 1Х2. Състезавам се към  автомобилен спортен клуб „Плевен Райзинг“.  В Ловеч за съжаление няма такъв клуб. Надяваме се за догодина.

–     Какви други победи имаш ?

–       На състезанието в Баховица имам трето класиране, в Плевен имам четвърто време и в Криводол имам пето време. Получавам помощ от кмета на Ловеч Минчо Казанджиев, който и сега ми помогна да участват в това състезание. Искам да благодаря и на многократния шампион на България Цецко Цачев, след това Емил Кичуков, Любомир Кичуков, който е негов син и ще бъде бъдещ състезател.

–       Какво изпитваш зад волана?

–       Зад волана се чувствам много добре, адреналинът ми се повдига и затова участвам в такива състезания. Чувствам се много жизнен. Не може да се сравни с нищо друго. Но искам да предупредя всички, които шофират по пътищата. Да бъдат много внимателни и да не предприемат рискови ситуации. Има си места, където могат да се състезават.

Интервю на Цветан Тодоров

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.