Столетницата баба Злата от Рибарица посреща скъпи гости

gerb 1Скъпи гости посрещна столетницата баба Злата от тетевенското село Рибарица  по повод 100-годишния си юбилей.  За Международния ден на възрастните хора – 1 октомври, тя получи специални поздрави от ГЕРБ, съобщи пресцентърът на партията. Цветя, скромна сума от партийната субсидия и благопожелания за здраве й занесе лично общинският ръководител на партията в града д-р Мадлена Бояджиева, гост на празника, организиран от кметство Рибарица.

Баба Злата Маринова е родена в с. Рибарица на 2.10.1913 г. “В деня на забележителната ти годишнина приеми  нашите поздравления – от все сърце и със синовна обич. Желаем ти здраве и бодър дух!“, пожела на столетницата д-р Бояджиева.

По покана на кметицата на курортното селище Пенка Ганева в двора на местното читалище се събраха хора от третата възраст и членове на Културен клуб на пенсионера – Тетевен. За настроението им се погрижиха ученици от ОУ „Георги Бенковски“ в с. Рибарица и женска вокална група „Незабрава“ към Културния клуб на пенсионера в Тетевен.

Да поздрави възрастните от Дома за стари хора в Угърчин отиде и народният представител Корнелия Маринова. Тя бе топло посрещната от персонала на социалното заведение и неговите обитатели, както и възрастните хора от местния пенсионерски клуб.

„Тук съм и със заръката от моя колега народен представител и областен координатор на ПП ГЕРБ Николай Нанков да ви засвидетелствам нашето уважение и да дам нашия скромен принос днешният ви ден да бъде различен, ползотворен, наситен с приятни емоции, празничен. На този ден от 1990 г. насам всички ние отдаваме почитта си към вас – нашите родители и възрастни близки и вашия принос към обществото”, обърна се към хората Маринова.

Тя сподели наблюденията си, че най-трудно за възрастните хора е да се справят със самотата и изрази задоволството си, че обитателите на дома в Угърчин не срещат трудност в това отношение. Защото са заедно, защото имат прекрасен екип от социални работници, които се грижат за тях, защото могат и в радост и в тъга да споделят чувствата помежду си.

„Държавата ви е длъжник, всички ние сме ви длъжници, защото през последните близо 25 години не направихме достатъчно, за да се чувствате вие добре. Не искам да се връщам толкова назад във времето, но истината е, че пенсиите ви днес са малки, защото още тогава БКП и днешните й наследници от БСП опразниха пенсионния фонд, отмъкнаха парите, които вие цял живот сте отделяли за вашите старини. Днес има опасност това да се случи отново – защото вместо да има пари за чувствително по-високи пенсии, милиарди се погребват в ненужни  обекти като „Белене”, краде се от вашия залък, правителството на новата тройна коалиция ви замазва очите с обещания за увеличение от лев, два, от коледни добавки, а истината е, че средствата, които реално са нужни за вас, отиват другаде”, отговори Маринова по повод естественото искане на хората за реално по-високи пенсии. Тя подчерта, че и „социалните работници са ощетени и ако държавата не бе опоскана по време на всички управления на БСП и коалиционните им партньори това нямаше да е така”.

„Нашето правителство и г-н Борисов управляваха в най-тежките години на финансова криза и успяха за съхранят стабилността. Днес сме заплашени от финансова дестабилизация, която ще плащат нашите деца и внуци, заплашени сме от това дали въобще ще има пари за пенсии, защото младите бягат и няма кой да пълни хазната”, подчерта още тя.

След като остана на тържеството и поговори с хората, преди тръгване народният представител от ГЕРБ пожела на домакините си да съхранят здравия си дух, да си помагат взаимно, да споделят болежките и да се радват, че са заедно и подкрепяни от хората, които ги обичат и уважават, да се радват на топлината и грижите, които получават. На въпрос какво да предаде на лидера на партията Бойко Борисов една жена ясно и категорично заяви: „Да е здрав, да не се предава, да не отстъпва и да бъде смел!”.

 

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.