Тази нощ изчезва аналоговата телевизия у нас

Подаването на аналогов телевизионен сигнал спира от тази нощ, съобщи БНР. По последни данни безплатни декодери за цифрова телевизия са взели около 75 хиляди от имащите право на това 210 хиляди души, които са получавали помощи за миналия отоплителен сезон.

Покритието на цифровия сигнал обхваща 95% от населението, но остават населени места без покритие. Все още не е ясно колко са те. Според председателя на КРС Веселин Божков, това ще засегне между 350 000 и 1 000 000 души. След спирането на аналоговия сигтал, експерти от Министерството на транспорта ще изготвят анализ на териториите, които ще останат без покритие и ще бъдат разработени мерки за решаването на проблема, които ще бъдат предложени в МС

Ваучерите за безплатни декодери се раздават до 30 октомври, а валидността им е до края на ноември. От пресконференция преди дни стана ясно, че транспортното министерство тепърва ще анализира въпроса. Преди дни декодери за цифрова телевизия бяха получили 75 000 от общо 210 000 социално слаби. Месец преди изтичането на крайния срок, ваучери за безплатни устройства са получили около половината от тези хора. Според публикации в печата от мярката се възползват немалко хора, някои от които продават получените безплатно декодери, тъй като имат сателитна телевизия.

На тел. 0700 123 44 и на сайта cifrovizacia.bg всеки може да се осведоми за покритието в даден район.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.