Звезди като Тея Сугарева и Леонид Йовчев гостуват на „Дни на младите в театъра“ в Ловеч

teya-sugarevaОсмото издание на театралния фестивал  „Дни на младите в театъра“ в Ловеч е от 1 до 8 октомври. Представления ще има всеки ден от 19 часа. Сред „звездите“ на изданието са Тея Сугарева (на снимката), дъщерята на Едвин Сугарев. Името й нашумя през лятото, когато намалко да започне да гладува с баща си в знак на протест срещу правителството. 24- годишното момиче е постановчик на „Зазиданите – мистерия“, представление от Младежкия театър „Николай Бинев“ – София (виж видеото).

В постановката „В очакване на Годо“ от Самюел Бекет ще видим Юлиан Петров – известен и от тв-екран.

Звездата от „Хамлет“ Леонид Йовчев в Народния театър ще видим във „Франкенщайн“ по Мери Шели, продукция на „Сфумато“. Известната театрална работилница ще престави още две представления –  „Паякът“ с автори Димитър Димитров и  Йордан Славейков и „Самотни персонажи“ на Васил Дуев. На 3 октомври на голямата сцена на театъра ще излязат актьорите от Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ – Шумен с „Балканска“ от Деян Дуковски,

Фестивалът в петък ще  продължи с „Малки ритуали за сбогуване“ на Драматичен театър „Н.Й. Вапцаров“ – Благоевград. Ловешките театрали ще се представят на 7 октомври с постановката „Кучета“ по Николай Хайтов, режисьор Цвятко Стоилов и с участието на Ленко Гурков, Софрони Рацов и Ивайло Спасимиров – и тримата звезди – носители на местната награда „Ловешки меч“. Дните на младите в театъра ще завършат  с „Кървава сватба“ на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен.

Селекцията на фестивала е  направена от заместник-министъра на културата Васил Василев, който се очаква да открие събитието. До вчера той беше директор на ловешкия театър.  Финансира се от Министерството на културата и Община Ловеч.

http://www.youtube.com/watch?v=yZff0dF7jXI

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.