Укрепват свлачище на река Вит край Боаза, Тетевенско

SKMBT_C22013092515270От началото на октомври фирма „Осъм Инженеринг“ АД започва строежа по укрепване на свлачище по коритото на река Вит. Засегнатият участък, намиращ се по третокласен път III-305 „Боаза-Гложене“ от км.55+626 до км.55+700, с дължина 74 метра ще бъде ремонтиран в срок от 60 дни.

Още през май 2010 година екип от междуведомствена комисия, назначена със заповед от Областния управител на Ловеч, констатира свлачище по коритото на река Вит в планинския район. Докладът от 10 юни 2010 г. гласи, че реката е променила коритото си и тангрира перпендикулярно на обекта, разрушавайки пътното тяло. Водата подкопава пътя и пътното съоръжение става потенциално опасно. Предвидената стойност на ремонта по класическия способ е 351 620 лв. с ДДС.

Тогава комисията на Областна администрация-Ловеч, предлага да бъде изградена подпорна стена с три реда габиони и 4 реда рено-матраци. До конструктивното решение се е стигнало след редица консултации с фирмата-изпълнител и строителния надзор, ангажирали се с проекта. Този вид укрепване на опасния участък занижава финансовата стойност на проекта до 98 000 лв.

Важно е да се знае, че по време на ремонта няма да има реорганизация на движението за моторните превозни средства по третокласния път, тйи като строително-ремонтните работи ще се извършват в речното корито.

По договор завършването на обекта трябва да стане до 60 дни след откриване на строителна площадка.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.