Поетът Марин Колев представи Ивайло Иванов с едно изречение, ама какво…

knigaНовата книга на троянския поет Ивайло Иванов бе представена от Марин Колев с отзив в три печатни листа и само едно изречение. По този нетрадиционен начин чрез задъхано слово и метафоричен изказ утвърденият ловешки поет отдаде почит на младия си колега.

Представянето на новата книга „Брачни песни“ на троянския поет Ивайло Иванов в Ловеч стана в четвъртък в Клуба на дейците на културата. Висока оценка за поетичния му текст даде и доайенът на културните дейци Найден Ангелов, който определи Ивайло като поет от национална величина. Сред гостите бе и литературния познавач и критик Никола Филипов.

„Поезията на Ивайло Иванов в новата му книга „Брачни песни“, издадена от издателства „Нов Златорог“ и „Литературен форум“ е неговият дъх като усет, осезание, зрение и слух, духът, който съживява по единствения свой начин всичко видимо и невидимо, съществуващо и несъществуващо, прави от митологичната флора и фауна сегашни треви и гори, където пеперуди, пчели и славеи ни дават сладост, пъстрота и музика на слуха, на погледа и на вкуса и обратното – чрез думите като невидими капки в пещерата на нашата памет извайват мигновено вкаменели митове и легенди и чрез най-делнични сюжети – стебла  и стръкове – никога ялови, винаги струпани с плодове от корена до върха“, каза в отзива си Марин Колев. И отново като доказателство за качеството на написаното в книгата ловешкият поет прочете стихотворения, както сам той каза избрани хазартно, каквито се случат при разтварянето на книгата, за да докаже, че в нея няма слаби творби.

Поезията на Ивайло е заредена с много енергия и светлина, каза Найден Ангелов. Ивайло благодари на Учителя и разказа за първата си среща с ловчалии в Деня на поезията и музиката през 2001 г., за разходките си край крепостта и написаните тогава стихотворения. Ивайло призна, че тогава е бил подвластен на страха и страданието, но вече е преминал през тях и поезията му е намерил равновесието и своята хармония.

Жанина Илиева

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.