Полицейско преследване в Ловеч завърши със смърт на крадец

policeВ нощта 16 срещу 17 септември имало луда гонитба между крадци и полицаи по ловешките улици, която е завършила със смърт, съобщи ловешкият кореспондент на БТА Даниела Балабанова. Това потвърдиха и таксиметрови шофьори. Новината бе тиражирана  от един-два новинарски сайта. Според тези източници след получен сигнал за кражба на дърва в района между Плевен и Ловеч плевенски полицаи погнали трима мъже с микробус, натоварен с бракониерска дървесина. Няма официално съобщение на МВР по случая.

Бегълците са били настигнати, но двамата скочили в движение и офейкали. Третият (шофьорът) спрял микробуса до жп прелеза при Механото (ПГМЕТ – Ловеч) и също побягнал, но при автомивка в кв. „Здравец” бил застигнат от униформените. При закопчаването на белезниците крадецът оказал съпротива и бил укротен; след което се оплакал пред полицаите, че му е зле и те се обадили в „Спешна помощ”. Но когато медицинският екип пристигнал на място, единственото, което могъл да направи, е да констатира смъртта на задържания. Трупът е изпратен за аутопсия, а по случая е образувано досъдебно производство. Двамата съучастници също били задържани и престояли в предварителния арест 24 часа.
Официално изявление досега по екшъна е дал само говорителят на Окръжна прокуратура – Ловеч Валентин Вълков. Прокурор Вълков е обяснил, че 45-годишен мъж е починал при задържането му в Ловеч при полицейска акция и случаят се разследва.
Странно стои фактът, че полицията мълчи по случая – и нито думичка до този момент  в официалните сайтове на МВР в Ловеч и Плевен и в националния бюлетин на МВР.

One thought on “Полицейско преследване в Ловеч завърши със смърт на крадец

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.