Тетевен даде старт на легендарното рали „Бреслау“

tet_offroad24

Министърът на младежта и спорта Марияна Георгиева и заместник-областният управител на Ловеч Цецка Димитрова откриха тазгодишния кръг на Балкан рали Бреслау, съобщи пресцентърът на областния управител. Стартът му бе даден от центъра на планинското град с грандиозна церемония. С рева на мощните двигатели и аплодисментите на хилядите зрители стартът бе даден в 19:30 часа в събота.
„Да бъда тук, на това събитие, е чест за мен. Тетевен с неговите географски дадености и релеф е едно от най-добрите места в България за подобен тип състезания“, с тези думи министър Георгиева официално даде старта на ралито. Цецка Димитрова пожела победителят да бъде от Тетевен.
71 отбора от 18 страни се включиха в надпреварата. Участник в офроуд състезанието е и кметът на община Тетевен Милен Милев. Градоначалникът, заедно с изпълнителния директор на формата Александър Ковачев, са организатори на спортното събитие, вдигащо адреналина. Почетен състезател в надпреварата е проф. Владимир Илиев. Легендата в българския автомобилен спорт и преподавател в НСА бе атракцията на церемонията. Публиката изригна при тръгването му от централната арена.
Трасетата преминават през Западна, Централна и Източна България, като стартът на състезанието и първият бивак е в Тетевен, вторият бивак – в Старосел, третият – в Сливен; последният бивак и финалът на ралито е в Шкорпиловци. Трасетата преминават по съществуващи междуселски и полски пътища, основно черни земни пътища, каменни и макадамови отсечки.
През последните 20 години Rallye Breslau се превърна в легенда в моторните спортове и Европейския синоним на рали Dakar на север. Той е един от малкото офроуд събития, които продължават всяка година да предлагат нови предизвикателства, нови пътища и нови биваци. Това събитие се счита от мнозина като един от най-престижните офроуд състезания в Европа. Rallye Breslau се провежда на два фронта: Бреслау Полша (в Германия и Полша), и Балкан Бреслау (в България).

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.