Мирослава Георгиева и Тодор Петров от Ловеч участваха в семинар на ГЕРБ

1235286_10151896416624434_762648287_nМирослава Георгиева от Луковит и общинският съветник и координатор на областната структура на Младежи ГЕРБ Тодор Петров бяха сред участниците в VI летен университет. Той се проведе от 5 до 8 септември във Варна. Основната тема бе „Гражданското участие в политическия процес. Погледът на младите”.
Сред основните лектори на форума бяха зам.-председателят на партията Цветан Цветанов, Богдан Мирчев – представител на Фондация „Ханс Зайдл” за България, кметът на Варна Иван Портних, народните представители Ирена Соколова, Лиляна Павлова, Владислав Горанов, Милена Дамянова, Моника Панайотова – председател на МГЕРБ и член на Европейския парламент и други.
По време на летния университет участниците слушаха лекции в пет основни панела.
Моника Панайотова и международният секретар на МГЕРБ Христо Гаджев бяха модератори в първия панел – „Граждани за европейско развитие на България – изграждане на екип, базиран от личности”.
„Гражданите и медиите” бе темата на втория панел с модератор Андрей Новаков – областен координатор на МГЕРБ-Благоевград, зам.-председател на Европейските студенти демократи.
Гражданското участие в политическия процес обсъждаха частниците в третия панел с лектор Любомир Дреков, член на НИС на МГЕРБ, кмет на район Лозенец – София.
Областният координатор на МГЕРБ – Благоевград Андрей Новаков бе лектор на четвъртия панел –„ 2013 – Европейска година на гражданите”.
В последния – пети панел участниците във форума коментираха гражданското участие в политическия процес – погледът на предприемачa с модератори Даниела Панайотова – областен координатор на МГЕРБ-Варна и Христо Гаджев, който е и зам.председател на Младежката организация на ЕНП.
Участие в VI летен университет във Варна взе и председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Във вълнуваща реч лидерът на партията обрисува политическата обстановка в страната. Пред журналисти по-късно той заяви: „Вотът на недоверие е политически акт, който предварително е обречен на неуспех. Винаги съм бил честен с хората и съм им казвал, каквото имам да кажа, затова го обмисляме, защото е възможно след това Тройната коалиция да кажат „Ето, видяхте ли, не можа вотът на недоверие да мине и правителството има доверие”, затова се колебая дали да го направя и кога”.
Борисов акцентира и върху това, че народните представители на ГЕРБ ще участват в работата на парламентарните комисии само като членове. „Те ежедневно правят неща, които за мен дори не граничат със здравия разум. Вие видяхте шефът на Националния стадион, който е 20 години директор, при много правителства, само защото е допуснато на концерт да бъде написано „Оставка”, бе сменен”, възмути се още лидерът на ГЕРБ.
Пред участниците в ления университет лидерът на партията заяви: „Имаме младежи, диаманти! Тези, които не стават за ГЕРБ ги вземат в младежкото БСП“ и получи аплодисментите на залата. Той обаче подчерта, че „Европа обучава нашите млади хора, но иска те да останат тук, в България, тук да създават, това, което искаме и ние”, каза в заключение Бойко Борисов.
По време на форума младежите отбелязаха и Деня на Съединението.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.