Бездомно куче ухапа учителя на Симеон Дянков

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВъв вторник бездомно куче ухапа учителя-пенсионер Найден Ангелов на паркинга до Драматичния театър в Ловеч, научи НГ. 84-годишният културтрегер с нищо не е предизвикал животното, но е пострадал. Кучето атакувало за крака дълголетния приятел на поета Ламар в момент, когато той се ръкувал със служител на театъра. Намесата на театралния работник спасила заслужилия педагог от нова атака.
След инцидента пострадалият е посетил болницата и се е подложил на необходимите процедури за безопасност. Вечерта той беше повече обезпокоен от разчуването на новината, отколкото за здравето си. Въпросът за бездомните кучета обаче продължава да тревожи града от години.
Почти всеки ден Ангелов с други приятели се събира на чаша кафе в заведението на театъра, което в града е известно като „Белият косъм“. Той е носител на ежегодната персонална награда „Ловешки меч 2009“ за цялостен принос в развитието на културата. Като учител в Езиковата гимназия в Ловеч е преподавал на доскорошния зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков, на бившия финансов министър Симеон Дянков и на куп знайни и незнайни лица от етажите на властта у нас. Самият той е прототип на учителя-постановчик във филма „Вчера“.
Найден Ангелов нашумя преди три годиди, когато се появи в шоуто на Иван и Андрей по повод гостуването на Симеон Дянков – тогава финансов министър. Той го посъветва „да подостри по-тънко молива“. В момента Ангелов подготвя нова книга с избрани свои статии. (НГ)

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.