Опасна тенденция: Млади шофьори се правят на състезатели ден и нощ

За опасна тенденция сигнализира в редакцията д-р Ивайло Докторов от село Борима, Троянско. Според него млади шофьори се правят на състезатели ден и нощ по междуселките пътища. Неотдавна възрастна жена от Троян загина в катастрофа по време на дъжд, съобщи полицията. Тогава товарен микробус „Ситроен Джъмпер“, управляван от Христо П. (31 г.) от с. Дълбок дол,  я блъсна, докато пресича пътното платно на зебра. Според шофьора, Мария Мутафова (80 г.) е излязва внезапно пред машината и е ударът е бил неизбежен.

Случаят съвпадна със сигнала на д-р Ивайло Докторов, който в писмото си пише още:

„В селата Дълбок дол, Борима, Старо село и Голяма Желязна млади хора се правят на автомобилни състезатели ден и нощ.  Някои от тях карат в нетрезво състояние, качват колите на тротоарите, газят нарочно кучета, котета – това съм го наблюдавал в Борима, където работя. Качват се на плочника, пред кметството, пускат силно музики по цяла нощ. В полицията съм подал сигнал и сега на двама ще им съставят акт за нарушение на обществения ред и за нарушение на обществена собственост.  Но трябва да се вземе някакво отношение по въпроса. Например ако се сложи камера на площада, тя ще ги снима и така нарушителите могат да бъдат актувани. Иначе те са известни на населението, но трудно се доказват. Камерата може да ги проследи кои са и съответно да има санкции.

От време на време минава полицейска патрулка, но когато тя тръгне от Троян,  те по един или друг начин научават за нея и се крият. Страх ме е, че един ден ще блъснат някой пешеходец, ще го сгазят и ще го ликвидират, или някой от тях ще загине. Преди две години една кола спря чак на тротоара, блъсна друга и стана на пистил. Имам снимки, колата е на мой приятел. Ако не беше втората кола, щяха да влезат в къщата и да убият жена.

На два-три пъти коли  се блъскат в къщи, под училището в една къща се заби кола, след центъра в посока Троян пак влезе в една къща, в градинка се изби дървената ограда и човек щяха да го сгазят за малко. Трябват по-строги мерки.“

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.