Биопроизводители идват в Орешак

OLYMPUS DIGITAL CAMERAБиопроизводителите от цялата страна ще се съберат на изложение в троянското село Орешак от 16 до 18 август, съобщиха от общината. На 15 август пък е големият храмов празник в близкия Троянски манастир – Голяма Богородица.  Тогава се провежда и панаирът в Орешак.

Биопрозводителите ще излагат продукция в Националното изложение за художествени занаяти и изкуства. Второто издание на инициативата ще се състои по време на Дните на биоземеделието от 16 до 18 август.

Тази година в програмата ще участват представители от Министерството на земеделието и храните, които ще говорят за политиката на развитие на биологичното земеделие. Председателят на Българската асоциация за селски и екологичен туризъм доц. Петър Петров, ще говори по темата „Какво е екотуризъм и какви са предпоставките за развитието му?“. На събитието ще се проведе и кръгла маса на тема „Биоземеделието и екотуризмът – една печеливша комбинация?“ – на 16 август от 14.00 часа. Главната цел на изложението е да бъдат застъпени различни области на биопроизводството, като 20 производители ще представят биопродукцията си. Производителите на пчелни продукти ще направят демонстрация на вадене на мед.

Събитието се организира от Община Троян, съвместно с Фондация ФАЕЛ и Националното изложение за художествени занаяти и изкуства в Орешак. Сред гостите ще присъстват представители на Министерството на земеделието и храните,  Министерството на икономиката и енергетиката, както посланика на Конфедерация Швейцария – Регина Ешер.

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.