Мъж загина в Ловеч от пожар, шест къщи изгоряха в троянското Шипково(обновено)

пожар шипково 1За бум от пожари информира днес полицията в Ловеч, като има и една жертва. На 06.08.13г. около 19.35ч. в частен дом на ул. «Цачо Шишков» в Ловеч е възникнал пожар в остъклена тераса. Огънят е тръгнал в следствие на запалване тиган с мазнина поставен на газов котлон. Починал, най-вероятно от задушаване, е Х.М.-89 годишен, собственик на жилището. При пожара са опушени 5м2 стени. Точните причината за смъртта и запалването се разследва от РУП-Ловеч, образувано е досъдебно производство.

Пожар унищожи тази нощ шест съседни къщи в троянското село Шипково (на снимката). В 03.31 ч. на 07.08. 2013 г. три екипа от РСПБЗН – Троян и един екип на РСПБЗН – Ловеч са участвали в потушаването на пожара. Изгорели са 5 къщи /разположени плътно една до друга/ и прилежащите им стопански постройки на обща площ 350м2. При инцидента няма пострадали хора. Причините за пожара се разследват от РУП-Троян, образувано е досъдебно производство. Най-вероятно става дума за изпуснат от контрол огън при варене на компоти от възрастна жена, съобщиха запознати.

По-късно кметът на Донка Михайлова написа във ФБ: „Тази нощ изгоряха до основи шест къщи в с. Шипково. Възрастните хора, които живееха в тях останаха без жилища, дрехи, посуда, даже и без лични документи. Общината ще подпомогне пострадалите с помощ от по 1000 лв. Помагаме при разчистването, набираме вещи от първа необходимост. Трудно ми е да преглътна сълзите на възрастните жени, които ми казваха, че с този пожар си отива голямата част от това, което са създали през живота си.“

Във вторник в 12.30 ч. три екипа на РСПБЗН-Ловеч са гасили неработеща мелница в с.Сопот, кооперативна собственост. Причината за възникване на запалването се разследва от РУП-Угърчин. При пожара е унищожена 200м2 покривна конструкция, 100м2 дюшеме и 20 м2 дограма.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.