ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ АВГУСТ И СЕПТЕМВРИ 2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСлед топла зима и хладна пролет най-после август се дойде на мястото – ще е горещо. А Ловеч пак няма обществен басейн, а само малки плацикалчета по хотелите. Бедните – в реката (виж снимката)
Дългосрочната прогноза сочи, че времето може да бъде по-топло и по-сухо от обичайното за този месец. Горещо лято. Температурата на въздуха на някои места от страната ше достигат стойност от 41-43 градуса. Тези температури, разбира се, се очакват в най-топлите места на на България -Сандански , Русе, Велико Търново. Май и Ловеч!

Лятната ваканция през 2013 няма да бъде помрачена от силни валежи. Валежите през месец август ще са по-редки. Това, разбира се, няма да радва селските стопани.

Какво време да очакваме по Черноморието през август 2013?

Температурите по Черноморието ще се движат от 27 до 33 градуса. Минималните температури ще са в рамките на 19-24 градуса. Преваляванията от дъжд по морето се очакват да бъдат редки и краткотрайни. Август ще бъде сух. Превалявания може да очакваме към края на третото десетдневие. Идеално време за Лятна ваканция 2013.

Дългосрочната прогноза за времето през месец август 2013, сочи, че температурите ще се движат в рамките на 22 -41, като не са изключени и по-високи температури на някои места. Сухо време. Селските стопани ще имат проблеми с напояването.

В планината през месец август ще е прекрасно време за туризъм. Слабите превалявания от дъжд по високите места няма да смути почивката на туристите през август 2013.

Месец септември се очертава сравнително топъл.  Усещаме  захлаждане  през първите дни на септември през 2013. През годините септември беше определен като сравнително сух месец и прогнозите за валежи са около 30-50 литра на кв. метър в равнините и низините, а в планинските области около 90-100 литра на кв. м. Тенденцията от последните години за повишаване на температурите с един – два градуса ще се запази като средната температура за месеца се очаква да бъде около 27 — 30 градуса.
Ако планирате късна почивка на морето, първото десетдневие на септември е идеално за целта. Според синоптиците температурите в по-голямата част на страната ще останат сравнително високи като се очакват съвсем леки понижения от 1-2 градуса, но те ще се усетят най-вече в северната половина на България. Край морето времето остава все още си остава доста топло, а температурите ще се задържат около 28-30 градуса като по южното Черноморие — Бургас, Китен, Приморско се очаква да бъдат около 25-28 градуса, докато във Варна, Балчик и Шабла термометрите ще показват около 24-25 градуса.

 

evropea.com

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.