Шест камиона с крадена дървесина край село Торос, Ловешко

DCIM100MEDIAЗаловени са шест автомобила с крадена дървесина в понеделник вечерта, съобщи за НГ инж. Павли Богдански, директор на РДГ в Ловеч. Екшънът станал към 20 ч. в землището на село Торос, близко до Боаза.

Шест служители от Регионалната дирекция по горите били пратени там по сигнал, че се извършва нерегламентирано сечене на дървесина. Към 20 – 20,30 ч. по горския път се задават цели шест автомобила, претъпкани с дърва. Това са 4 буса, един пикап и едно Рено комби.

Двама полицаи от Луковит са оказвали съдействие на горските служители, които започнали проверка. При появата на униформаните част от бракониерите се разбягват из гората. Останалите са задържани за обяснения. Дървесината е закарана в Луковит в базата за съхранение. Общият брой на нарушителите е около 12 души, поясни инж. Богдански. Обемът на дървата е към 12 кубика, колкото могат да натоварят колите. Част от секачите са стари познати на дирекцията, занимават се с незаконен дърводобив, като продават открадното за дърва за огрев.

Напоследък тези гонки на бракониери станаха ежедневието на служителите на Регионалната дирекция по горите, допълни директорът.

По-късно полицията съобщи, че на 29 юли в РУП-Луковит е образувано досъдебно производство за престъпление от общ характер, но срещу неизвестен извършител. Според бюлетина случката станала на асфалтов път в местността „Кичера“ в землището на с.Торос. Без редовно писмено позволително са установени 5 МПС, които извозват немаркирани с търговска контролна горска марка. Превозните средства са с различни собственици.

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.