Японският посланик посети Врабево,Троянско

Японският посланик Такаши Коидзуми изненада присъстващите на църковния празник Свети Пантелеймон в троянското село Врабево с добрия си български език. Освен поздравленията, той направи и коментар на актуалното полжение у нас.

„Протестите в България са един нормален процес, защото  е трудно да се премине от комунистически режим в демокрация. Най-важното е да има диалог – за да се намери най-доброто решение за хората в България. Народното събрание е парализирано, опозицията дълго време отсъстваше, но трябва да се направят усилия за диалог и да мислят за щастието на народа, независимо коя партия управлява“, каза пред журналисти посланикът от Страната на изгряващото слънце. Японският посланик заяви още, че това е неговият трети мандат в България и винаги се случва по една голяма промяна.

В събота той посети параклиса „Свети Пантелеймон“, къщата на  проф. Аксиния Джурова, както и музейната сбирка на селото, разположена вкъщата на Добри Джуров. Посланикът бе посрещнат от областния управител Милко Недялков, кмета на община Троян Донка Михайлова и кмета на селото Радион Стратев. Присъства и на откриването на фотографска изложба за деца, както и на концерт на японската певица Такара Хашимото и на представители на читалищата във Врабево и Дряново. Вечерта завърши с наблюдения на звездите с телескоп и обяснения от астроном. (НГ)

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.