Поп Кръстю отново люшна общинския съвет

DSCI3311Поп Кръстю отново люшна общинския съвет в четвъртък, след като идеята за именуване на площада на негово име отпадна от дневния ред на сесията. Преди това в продължение на две седмици предложението събуди доста неочаквани ефекти, най-лошият от които бе отказът на писателя-земляк Георги Мишев да бъде повече почетен гражданин на Ловеч.

Идеята най-кратко казано бе площадът пред художествената галерия в кв. Вароша да се нарича „Свещеноиконом Кръстю Никифоров“.

Предложението за даване на име изненадващо се появи в дневния ред на 32-ото заседание на общинския съвет в четвъртък, след като преди се твърдеше, че не е минало на комисия. После от последна точка в дневния ред то беше преместено в първа точка. После по предложение на общинския съветник Валентина Янкова пък точката отпадна. Според съветничката от БСП, за да се вземе подобно решение, е нужно широко обществено обсъждане, дори на национално ниво. Предложението бе подкрепено с гласовете на 22-ма от общо 27 участвали във вота, като един се обяви против, 4-има се въздържаха.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.