Георги Мишев отказва повече да е „почетен гражданин на Ловеч“ заради скандала с името на поп Кръстю

георги мишевПочетният гражданин на Ловеч писателят Георги Мишев се отказва от званието, съобщи днес за НГ издателят Васил Колев. Причината е, че комисия на Общинския съвет в Ловеч е отказала за пореден път да именува площад в Ловеч на името на поп Кръстю (за скандала виж отделно). Георги Мишев, заедно с братята Васил и Марин Колеви са във фондация „Граждани срещу насилието”, които са радетели за реабилитирането на поп Кръстю. Тяхно бе предложението мястото пред галерията да се именува „Площад поп Кръстю и приятели”, както и да се постави паметен знак.
Отворено писмо до медиите и до институциите ще изпратят днес от фондацията, в което ще посочат главния виновник за ситуацията в Ловеч, каза още Васил Колев. Възможно ли е всички предатели на Левски от Ловеч да са реабилитирани, а единственият верен сподвижник да е низвергнат, пита още издателят.
Писателят и сценарист Георги Мишев стана почетен гражданин на Ловеч през 2006 г. заедно с бизнесмена Гриша Ганчев.
Георги Мишев е автор на сценариите на много известни бг- филми, голяма част от които са влезли в златния фонд – „Вилна зона“, „Преброяване на дивите зайци“, „Момчето си отива“, „Селянинът с колелото“, „Не си отивай“, „Дами канят“, „Ако не иде влак“, „Дунав-мост“, „Патриархат“ и др. Автор е и на белетристични книги, сред които „Осъмски разкази“, „Хлапето“, „Адамити“, „Добре облечени мъже“, „Матриархат“, „Отдалечаване“, „Вилна зона“, „Произведено в провинцията“, „Бозайници“, „Дами канят“.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.