Милко Недялков е новият областен управител на Ловеч

milko nedqlkov изложба18Постът областен управител е зает от журналиста Милко Недялков, съобщи сайтът на Министерския съвет. Името му се завъртя преди седмица, но този понеделник пред НГ не потвърди новината. Днес обаче излезе решение на МС.
Недялков е роден през 1956 г., завършил е журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Почти целият му трудов стаж е като редактор на регионалния вестник „Ловеч прес“ и кореспондент на централни вестници „Дума“ и „Преса“ за Ловешка област. В периода 2003-2011 г. е бил председател на Общинския съвет в Ловеч, в момента е общински съветник от БСП.

Така на фона на протестите срещу правителството, то назначи11 нови областни. Вече са ясни имената на губернаторите на София, Плевен, Бургас, Габрово, Ловеч, Видин, Кърджали, Враца, Добрич, Сливен и Смолян, съобщи правителствената информационна служба.

Новият областен управител на София е Росен Малинов, депутат в 42-ото Народно събрание. Бил е общински съветник в СОС от 1999 г. Роден е през 1955 г. Завършил е педагогика и история в СУ „Св. Климент Охридски”.

В Плевен постът ще бъде зает от Илиян Йончев. Той е роден през 1976 г., завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски” и здравен мениджмънт в Медицинския университет в Плевен. Има следдипломни специализации по данъчен и митнически контрол и по политически мениджмънт. От години работи на юридически длъжности в МУ – Плевен, като в момента е ръководител на направление „Кореспонденция”. Той е общински съветник в Плевен, където е председател на Комисията по законосъобразност и установяване на конфликт на интереси.

Начело на областната управа в Бургас застава Павел Маринов. Роден е през 1964 г., завършил е право във ВИ „Г. Димитров” (сега Академия на МВР). Председател е на УС на Института за регионални стратегии в Бургас. Преди това е бил изпълнителен директор на „Зона за обществен достъп Бургас” АД и общински съветник в местния парламент.

Николай Григоров става областен управител на Габрово. Роден е през 1967 г., има магистърски степени по история и по стопанско управление от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. В момента е управител на „Отвес – консулт” ЕООД. Избиран е за народен представител в 40-ото Народно събрание.

Кръстьо Спасов е новият областен управител на Видин. Той е заемал същата длъжност в периода 2005-2009 г. Роден е през 1947 г. и е завършил Висшия институт по архитектура и строителство в София, както и ВИНС – Варна.

Областната управа в Кърджали ще бъде оглавена от Бисер Николов. Той е роден през 1970 г. Магистър е от УНСС. Дългогодишен банков служител, в момента той е заместник-управител на банков клон в Кърджали.

Венцислав Василев става областен управител на Враца. Той е роден през 1953 г. Завършил е топло и ядрена енергетика в ТУ – София и организация и управление на бизнеса в СА „Д. Ценов” – Свищов. В последните години работи в „АЕСП-С” ЕООД, Козлодуй, където в момента е управител. Бил е два мандата общински съветник и председател на Общинския съвет на Бяла Слатина.

Постът в Добрич ще бъде поет от Недко Марчев. Той е роден през 1961 г. Завършил е зооинженерство във Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина – Стара Загора, както магистратура по мениджмънт в ВИНС – Варна. Работил е като зооинженер в различни служби и фирми. Председател е на Общинския съвет на Генерал Тошево в периода 2003-2007 г. и 2009-2013 г.

Корнелий Желязков поема областната управа в Сливен. Роден е през 1962 г., завършил е УНСС със специалност икономика и организация на промишлеността. В момента е заместник-кмет на Община Сливен.

Областен управител на Смолян става Димитър Кръстанов, настоящ общински съветник и бивш заместник-областен управител на Смолян. Роден е през 1953 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.