Едуард Сноудън vs. Цветан Цветанов?! – коментар на Цветан С. Тодоров

слоудънИма ли връзка между случая Едуард Сноудън и Цветан Цветанов? Само свръхподозрителният наблюдател може да я види, но доказателства няма  – никакви!

Все пак. Американецът  Едуард Сноудън (Edward Snowden) , търсен заради разкритията, че има строго секретни програми за подслушване на Агенцията за национална сигурност (АНС), изчезна. Изчезна от хотела си в Хонконг днес и вече е в неизвестност. Това стана след като  разкри с риск за живота си, че правителството на САЩ следи комуникацията на своето население. Всичко отдавна е описано от гениалния писател Джордж Оруел ( романът „1984“, писан през 1948) – коментира опитният журналист Тома Томов по БиТиВи в понеделник. Писателят всичко е наименувал (министерството на истината?!), пък и романът го има на български. Що не четем?

Цветан Цветанов, бивш вътрешен министър, престоява в началото на годината  почти 2 седмици в САЩ. Официалното обяснение (Nobody is fool) беше, че се пестят транспортни разходи, тъй като Цветанов пак щял да се връща в САЩ ?

Ако ме питате, точно тогава са му казали, че всичко е под контрол.  Щото не е чел „Медиите под контрол“ на Ноам Чомски, (брошурата е на български още след първата атака на САЩ срещу Ирак, 1994).

Сега имаме класически случай на бунт на индивида срещу системата. Въобще не е интересно. Системата винаги печели.

И все пак си заслужава да следим случая. Това е смисълът!

Щото не четем и не знаем. Те на това разчитат.

Цветан С. Тодоров

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.