Скандал прекъсна сесията на Общинския съвет в Ловеч

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСъс скандал бе прекъснато днешното заседание на Общинския съвет в Ловеч.  След две принудителни почивки и липсата на кворум то бе отложено чак за 28 май. Причината – червените съветници напуснаха заседанието в знак на протест срещу „двойната роля” на председателя  Корнелия Маринова. Заедно с тях  си тръгнаха двамата съветници от ДПС,  както и съветниците Пенко Пенков, Слави Иванов и Константин Попов.

По-късно групата съветници на БСП  даде пресконференция, като обоснова напускането си с поведението на Корнелия Маринова, която е водач на листата на ГЕРБ за депутати. Според напусналите тя „няма морално право да работи хем за общината, хем в кампанията да хули общината”. В същото време червените съветници признават, че законът не я принуждава да е в отпуск.

Тяхните кандидати  Валентина Янкова и Васил Василев са напуснали работата като съветници.

Според БСП ще има продължение на заседанието не на 28 май, а на 13 май, тъй като те могат с гласовете си да го предложат и гласуват. На 10 май пък ще има тържествена сесия по повод Празника на Ловеч.

По-късно във вторник председателят на ОбС Корнелия Маринова също даде пресконференция. Тя изрази тревогата си от поведението на напусналите съветници.  Като опити за политизиране на ОбС окачестви случилото се Маринова и посочи, че 30 важни точки е имало в дневния ред. Пет от тях бяха много важни и със срокове, като празника на Ловеч за 11 май, посочи Маринова.

Скандалите в Ловеч тръгнаха още в събота по време на мача Литекс – Левски, когато (според БСП) е бил арестуван кандидат-депутатът Васил Василев за неправилно паркиране. Според ГЕРБ става дума за измислена история с цел да се доказва  „полицейщината”  при управлението на Бойко Борисов.

На прекъсната сесия бе приета  само точката за почетен гражданин на Ловеч –  директорът на „Спарти Елтос” Николай Кълбов.

Не беше приет още Общински план за действие за интегриране на ромите, новата наредба  за определянето и администрирането  на местните такси и цени на услуги на територията на общината и други.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.