Спасителят на Доган, Мустафа Карадайъ, е водач на ДПС в Ловеч

DPS vodacha na lovechСпасителят на Доган,  Мустафа Карадайъ, и парламентареният сътрудник на Лютви Местан, професорът-българист, Марияна Георгиева-Бенчева са на челните места в ловешката листа на ДПС. Номинациите бяха пазени в дълбока тайна до обявенето им  в ранните часове на 6 април- последния ден от срока  за регистрация в местния РИК.

Докато стане ясна кандидатската листа на ДПС Ловеч, в пространството бяха завъртени пестеливо няколко известни имена, едни от тях тясно свързани с партийната и парламентарна политика на ДПС, други-приближени до Централното ръководство.  Но внезапното решение секретарят на Централното оперативно бюро на партията да поеме рисковото водещо място в листата  на ДПС – Ловеч надмина и най-смелите предположения.                        Мустафа Карадайъ е е роден на 08.05.1970г. в село Борино, Смолянско. Женен е, с две деца. Завършва висшето си образование в УНСС.  От 1996-та до 2001-ва година е бил преподавател по „Информатика” в НБУ. От 2002г. до 2010г. е зам.-изпълнителен директор на Агенция за следприватизационен контрол.

Създател е на Академичното дружество на ДПС в гр.София през 91-ва година. Учредител е на младежката организация към ДПС и първият избран председател на МДПС. На този пост изкарва два мандата от 1998 до 2003 г. За тези години е  пряк участник във всички инициативи на ДПС младежите в ловешка област. От тогава по традиция е и най-желания гост на всички мероприятия на ДПС в община Тетевен.

Изборната му биография се допълва със секретарското място в ЦИК  от 2001 г. до 2009 г.

Д.ф.н. Мариана Георгиева-Бенчева  е професор по синтаксис в ИБЕ – БАН. Чете лекции по езикова култура, език и стил в медиите и политическа лингвистика в УНИБИТ. Научните интереси на проф. д.ф.н. Мариана Георгиева са в областта на когнитивния синтаксис и на философията на езика, по-специално ̶ на граматиката на менталността. Има изследвания по проблемите на предикативността на сложното изречение и предикацията като феномен на познанието на Аз-а.

След първите двама кандидатската листа на ДПС-Ловеч се допълва от представители на местната политика, администрация и бизнес. Сред предложените и одобрени са областните председатели на ДПС, Юнал Мъстънов, и МДПС, Теодор Арсов и зам.кмета на община Ловеч, Ертан Хасан. Бизнес квота предложи община Тетевен с номинацията на Момчил Гаджалов, а младжката организация освежи листата с две нови лица- медицинската сестра Ренета Романова от ловешката болница и Ибрахим Абдиев, политолог.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.